Menu

Geheime dienst Oekraïne: Pro-Russische rebellen wilden een Russisch passagierstoestel raken, maar schoten per ongeluk MH17 uit de lucht.

Volgens een officieel rapport van de SBU, de veiligheidsdienst van Oekraïne, wilde de militia uit Donestk (met hulp van Rusland) een Russisch passagierstoestel van Aeroflot neerhalen, maar raakten ze per ongeluk MH17. Dit is de officiële verklaring van Kiev voor het neerhalen van MH17. Volgens SBU chef Nalyvaichenko is na onderzoek door justitie en inlichtingendiensten gebleken dat ‘huurlingen en terroristen uit Moskou’ met het neerhalen van een Aeroflot toestel een Russische invasie in de Oekraïne wilden uitlokken. Het toestel zou neerstorten in door Kiev gecontroleerd gebied en het regeringsleger zou de schuld krijgen. Volgens de SBU chef hielp Rusland met het leveren van een BUK systeem. Dit zou geplaatst worden in het plaatsje Pervomaiskoe ten westen van Donesk, maar dit ging mis. De BUK belande in een gelijknamig plaatsje Pervomaiskoe ten oosten van Donetsk. (zie afbeelding) waardoor niet het Aeroflot toestel, maar MH17 werd geraakt.

1407622147124_Image_galleryImage_did_they_target_wrong_air.JPG

Volgens de SBU chef was het ‘cynische terroristische plan tegen onschuldige Russische vakantiegangers’ bedoelt om Poetin het excuus te geven voor een invasie. De SBU chef bevestigd dat het rapport is overhandigd aan het MH17 onderzoeksteam dat onder leiding van Nederland staat.

 Na de presentatie door Kiev op 7 augustus, van dit “gezaghebbende rapport” werd het stil in de traditionele Westerse media. Het rapport werd slechts gemeld door de Ukraine News Service en de London Mail on Sunday. Vanaf het moment van de ramp is de schuld bij de rebellen gelegd en de verantwoordelijkheid bij Poetin. Berichten in sociale media, open-source evidence genoemd, waren voor de Westerse media voldoende om tot dit oordeel te komen. Men zou verwachten dat er zeker bericht zou worden over een officieel rapport dat de schuld bij de Pro-Russiche rebellen legt. Maar het blijft stil. Ook Rusland heeft niet op het rapport gereageerd.

Is dit omdat dit rapport als onwaarschijnlijk wordt gezien ? Het is nu dé verklaring van Kiev voor de crash. 

lees het hele artikel...(Engelstalig)

RTL Nieuws brengt oude propaganda uit Kiev als nieuws #MH17

23-12-2014 Joost Niemöller

 

Grote opwinding. RTL Nieuws kwam gisteren met een scoop. Ze openden ermee. Het zou een doorbraak zijn, want er was een foto opgedoken waarop te zien was hoe er vanuit separatistisch gebied vanaf een Buk installatie een raket werd afgeschoten op 17 juli. De smoking gun. Gespannen ging ik voor de tv zitten.

 

En daar zag ik vervolgens een hele oude foto verschijnen. Daarop was een landschap te zien, met iets vaags erin, een witte verticale streep. Hij was al op 17 juli door Anton Gerashchenko op zijn Facebook pagina geplaatst.

Lees artikel...

Nabestaanden MH17 zeggen vertrouwen in Rutte op. NL media zwijgen.

Joost Niemöller, De Nieuwe Realist, 06-12-14

Een Nederlandse advocaat die Nederlandse nabestaanden vertegenwoordigt, zegt zijn vertrouwen op in het onderzoek naar MH17, dat gebaseerd is op een doofpotdeal met Kiev. Hij deed dat gisteren in een brief aan premier Rutte. Persbureau Reuters vond dat nieuws. Overal in de wereld vond men dat nieuws. Behalve in Nederland.

Lees artikel...

MH17 is mogelijk neergeschoten vanuit de lucht- Hoofd Nederlands onderzoek

RT, 27-10-14

De Nederlandse aanklager die het onderzoek naar het neerstorten van MH17 in oost Oekraïne leidt, sluit de mogelijkheid dat MH17 vanuit de lucht is neergeschoten niet uit, zo schrijft Der Spiegel. In Juli presenteerde Moskou informatie die dit bevestigd. Fred Westerbeke, hoofd van het onderzoek zegt in een interview met het Duitse blad Der Spiegel dat zijn team open staat voor de theorie dat een ander vliegtuig MH17 neerschoot.

Lees artikel ( Engelstalig)...

 

Onderzoek vliegtuigramp MH17: Onderste steen komt niet boven.

Joost Niemöller, Volkskrant Opinie, 28-10-14

De afspraken tussen premier Rutte en Oekraïne belemmeren een onbevangen waarheidsvinding.

Lees artikel

MH17 Crash-site niet bewaakt, ondanks staakt het vuren geen verder onderzoek ter plaatse.

Christof Lehman, NSMBC, 06-10-14

De rampplek van MH17 in oost Oekraïne wordt niet bewaakt, ondanks een staakt het vuren tussen Kiev en de rebellen van Donetsk en Lugansk. De Onderzoeksraad voor veiligheid vind het te gevaarlijk om de wrakstukken te verzamelen voor verder onderzoek naar de exacte oorzaak van de crash. De wrakstukken liggen verspreid over meerdere vierkante kilometers en iedereen heeft de mogelijkheid de rampplek te betreden.

De OCSE (Organization for Security and Cooperation in Europe) hoopt dat voor het invallen van de winter een blijvend staakt het vuren kan worden bereikt. Ondanks enkele incidenten blijft het nu nog wankele staakt het vuren in stand.

De pers officier Michael Bokiurkiv verklaarde aan msnbc 6 oktober, dat de OCSE waarnemers meerdere pogingen tot onderzoek van de rampplek hebben moeten staken vanwege beschietingen. Hij was niet in staat vast te stellen wie hiervoor verantwoordelijk is.

Waarnemers van de OCSE bereikten de crash site eerder, vergezeld door rebellen. Zij waren één van de eersten die ‘granaatscherf gaten’ in de wrakstukken hebben vastgesteld.

Nsmbc vroeg de OVV (Onderzoeksraad Voor Veiligheid) of van de huidige kalme situatie gebruikt wordt gemaakt om de crash site te onderzoeken, maar hiervoor acht men het te gevaarlijk.  In eerdere e-mails vroeg nsmbc de woordvoerster  Sarah Vernooij hoe de leiding van het onderzoek door de OVV wettelijk is geregeld en of er sprake is van belangenverstrengeling. Deze vragen zijn ‘onacceptabel’ en daarom niet beantwoord, aldus Verhooij. Is de OVV onpartijdig ?

Lees verder (Engelstalig)

 

 

MH17 Crash Onderzoek door Russische Unie van Ingenieurs 15-09-14

 

Een dag na het uitloven van 23 miljoen euro voor de gouden tip die leidt tot de daders van het neerhalen van MH17 presenteren onderzoekers van de Russian Union of Engineers een rapport met een analyse van de crash. Het rapport is nagenoeg genegeerd door de traditionele Westerse media.

Twee mogelijke scenario’s voor MH17 crash worden onderzocht: Een BUK raket vanaf de grond, of een raket en boordkanonvuur van een gevechtsvliegtuig (SU25).

Lees verder (Engelstalig)

Mans en Garde: MH17 report

Michiel Mans, The Post on Line 14-09-14

 

Aangaande de dader zijn we geen moer wijzer geworden van het afgelopen dinsdag verschenen voorlopige rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Met hieruit: -”De Boeing 777-200 van Malaysia Airlines is tijdens vlucht MH17 in stukken gebroken, vermoedelijk als gevolg van structurele schade aan het toestel veroorzaakt door een groot aantal objecten dat met hoge snelheid het toestel heeft doorboord.”- kunnen we niet veel. Wel kunnen we een aantal theorieën over het neerhalen van de Malaysian Airways Boeing 777 (opnieuw) proberen te ontkrachten.

 

Dit artikel met technische analyse, sluit neerschieten door jachtvliegtuig uit. Met fragment uit de talkshow ‘Pauw’ met Jeroen Akkermans.

Akkermans bezocht het rampgebied meerde malen en maakte honderden foto’s.

Lees verder

 

Mainstream media Maleisië: MH17 is neergeschoten door geweervuur van een gevechtsvliegtuig.

Global Research, Michel Chossudovsky, 07-08-14

 

Dit rapport verscheen in de ‘News Straits Times’, een mainstream krant in Maleisië op basis van eerder verschenen artikelen van Global Research over MH17.

 New-Strait-Times.png

Amerikaanse analisten concluderen dat MH17 werd neergeschoten door een gevechtsvliegtuig.

 

Kuala Lumpur: Inlichtingen analisten concluderen dat MH17 werd neergeschoten door een ‘air-to-air missile, en dat de Oekraïnse regering daarbij betrokken is.

Dit komt overeen met de theorie dat de MH17 werd aangeschoten door een ‘air-to-air missile’, en daarna neergeschoten door boordvuur van een gevechtsvliegtuig.

 

In een belastend artikel, dd 3 aug, met de titel: “Flight 17 Shoot Down Scenario Shifts”, beweert Associated Press reporter Robert Parry: “Enkele bronnen binnen de Amerikaanse  inlichtingdiensten tot de conclusie zijn gekomen dat niet de rebellen en Rusland de fout ingingen, en dat het lijkt dat regeringstroepen van Oekraïne de schuldigen zijn.

Lees verder

rebel-met-pop.jpg

Verdraaide waarheid: Hoe een rouwende rebel veranderde in een plunderaar met trofee.

De foto van de rebel met pop verscheen in verschillende traditionele media met koppen als:

‘Plunderaar met trofee’ of ‘Terroristen met trofee’.  Dit moet voor de nabestaanden van de slachtoffers  bepaald geen plezierig beeld zijn geweest.

Maar wat gebeurde er in werkelijkheid ?

De foto is gemaakt tijdens een bezoek van 30 OVSE waarnemers, begeleid door rebellen. Een rebel ziet een pop tussen de wrakstukken, laat deze zien, en zegt daarbij:  “We willen de schoften laten zien wie ze neergeschoten hebben”.  Vervolgens legt hij de pop terug, neemt zijn pet af en slaat een kruis om eer te betonen aan de slachtoffers. Dit is voor iedereen duidelijk te zien in onderstaande clip. Waarom deze verdraaiing van feiten ? Is er in de traditionele media een behoefte om de rebellen te demoniseren voor politieke doeleinden ?  Heeft men hierbij stilgestaan bij het leed van de nabestaanden van de slachtoffers ?

RT 21-6-14  Perverted truth, How Rebel mourning mh17 victims was turned into looter with trophy

 

 

Piloot: Cockpit MH17 werd met boordkanon jachtvliegtuig beschoten.

 

Oud-kapitein en luchtvaartexpert Peter Haisenko heeft de foto’s van de wrakstukken van de neergeschoten Maleisische Boeing geanalyseerd, en komt tot de conclusie dat de cockpit met een boordkanon van een jachtvliegtuig moet zijn beschoten. De gaten in de teruggevonden delen van de cockpit laten volgens hem zien dat er ‘een mix van pantser doorborende munitie is gebruikt’. Haisenko’s visie bevestigt diverse aanwijzingen, bewijzen en onafhankelijke verklaringen dat het passagiersvliegtuig werd begeleid door één of twee Oekraïense jachtvliegtuigen.

cokpit-mh17.jpg

De piloot, die zijn eigen website (anderweltonline.com) heeft, schrijft dat hij ‘verbijsterd was dat er zo weinig foto’s van de wrakstukken zijn te vinden. Ze hebben allemaal een lage resolutie, op één na: het fragment van de cockpit onder het raam aan de kapiteinskant.’ 

Haisenko herkent duidelijke in- en uitgangsgaten van kogels. Het dubbele aluminium is door talloze schoten aan flarden geschoten. De gaten vertonen zowel naar binnen als naar buiten uitgescheurde randen, wat erop wijst dat er pantser- en explosieve kogels zijn gebruikt. Die ontploffen pas als ze door het omhulsel in hun doelwit zijn gekomen.

De oud piloot denkt dan ook dat vlucht MH-17 door een Oekraïens gevechtsvliegtuig (SU-25) werd aangevallen. Rusland gaf vorige week al radaropnames vrij waarop deze jager is te zien. De plotseling verdwenen Spaanse luchtverkeersleider Carlos, op het moment van de ramp werkzaam in Oekraïne, schreef op Twitter dat hij zelfs twee Oekraïense jachtvliegtuigen bij de Boeing had waargenomen.

Haisenko denkt dat de cockpit is beschoten met een GSch-302 kanon, dat speciaal is ontwikkeld om bepantserde voer- of vliegtuigen te vernietigen. De kogels moeten dan ook gedeeltelijk dwars door de cockpit zijn heen gegaan. Daarnaast zijn er ook kogels in de cockpit geëxplodeerd. De fragmenten van deze kogels vlogen vervolgens door het aluminium van binnen weer naar buiten, wat de vorm van de kogelgaten verklaart.

Na de aanval is de luchtdruk in het toestel in een onderdeel van een seconde weggevallen. Op een hoogte van 10 kilometer zorgde het enorme drukverschil ervoor dat de Boeing als een luchtballon uit elkaar barstte. De zwakste punten van het vliegtuig braken daardoor meteen af, wat een verklaring is voor het feit dat sommige ver van het wrak gevonden delen relatief ongeschonden zijn teruggevonden.

Vergissing met vliegtuig Vladimir Putin?

De luchtvaartexpert vraagt zich dan ook retorisch af van welke ‘vergissing’ er hier sprake is. ‘Ik speculeer nu, maar bedenk het volgende: de MH-17 heeft vergelijkbare kleuren als het toestel van de Russische president. Beiden dragen de kleuren rood, wit en blauw. De machine van Putin bevond zich op dat moment op slechts 200 tot 300 kilometer afstand, voor piloten is dat dichtbij. Neem daarbij de uitspraak van Julia Timoshenko, die Putin het liefste met een Kalasjnikov wilde neerschieten... Maar dit is pure speculatie. Het beschieten van de cockpit van MH-17 is dat niet.’

Bron: Global Research

 

Bewijs is nu duidelijk: Twee jachtvliegtuigen van het Oekraïner leger schoten MH17 neer, het was geen Buk surface to air missile.

Eric Zuesse, Global Research 04-08-14

We gaan aanzienlijk verder dan wat vooralsnog bekend is gemaakt door kringen uit inlichtingendiensten, door feitelijk bewijs te leveren waaruit te concluderen valt dat ( en hoe) de regering van Oekraïne MH17 neerschoot op 17 juli. ( Engelstalig)

De MH-17 Crash, 16 kernzaken die niet genegeerd kunnen worden.

Julie Levesque, Global Research 26-07-14 

Om vast te stellen wie verantwoordelijk is voor… (Engelstalig)

CBC News 29-08-14

Interview met Michael Buciurkiv, OVSE waarnemer en als één van de eerste op rampplek. Hij is een onpartijdige ooggetuuige en spreekt over vliegtuigdelen doorboord door zwaar vuur van een machinegeweer.

Het hele interview op CBC, 6 minuten

it-s-media.jpg

NOS: De manier waarop we dit hebben gedaan, had anders gemoeten.

 

‘De NOS faalt en liegt met anti Rusland propaganda’. Dit beweert Geen Stijl nav een item in het NOS journaal van 8 september jl. NOS: Poetin negeert BBC verslaggever John Sweeney als hij een vraag stelt over de MH17 crash.  Op beeld is Poetin te zien, die na de gestelde vraag door loopt. Alleen sprak Putin wel degelijk met de verslaggever, maar de NOS knipte deze reactie er uit.

Na de beschuldiging door Geen Stijl reageert NOS hoofdredacteur Marcel Gerlauf in een persbericht, waarin hij toegeeft dat “de manier waarop we dit hebben gedaan had anders gemoeten”.

Maar op de NOS website wordt dit fragment desondanks herhaalt. Naast het artikel ‘MH17 rapport, wat je moet weten’, staat: ‘MH17 door de Russen uit de lucht geschoten’. Hier is een clipje te zien met delen uit de BBC Panorama documentaire over MH17. Ooggetuigen vertellen een BUK raket systeem gezien te hebben in een Oekraïner dorpje. Helaas zijn deze getuigen anoniem. (Eerder verwijderde de BBC een eigen BBC verslag waarin 2 ooggetuigen, niet anoniem, verklaren een jachtvliegtuig bij MH17 te hebben gezien op het moment van de crash). Vervolgens een fragment dat het transport van een BUK systeem richting Rusland zou laten zien. Deze video is al eerder rondgegaan in de traditionele media, en haalde ook het NOS 8 uur journaal). In werkelijkheid  is het opgenomen in een door Kiev (Krasnoarmeysk) gecontroleerd gebied.

Vervolgens herhaalt de NOS in dit clipje het fragment waarin de reactie van Poetin is weggeknipt. !

 

MH17research vind ook dat het anders moet en probeert wél te achterhalen of you-tube clipjes als geldig bewijs kunnen dienen. 

400 lichamen gevonden in massagraf in Oekraïne.

 

De Russische minister van buitenlandse zaken Sergei Lavrov maakte woensdag bekend dat er meer dan 400 lijken zijn ontdekt in een massagraf bij Donetsk.  Het vreselijk bewijs wijst op oorlogsmisdaden, aldus Lavrov. Het lijkt alsof de Westerse Media een black-out hebben tav. deze misdaad. Ik verwacht een onpartijdige en verantwoordelijke reactie van internationale organisaties, aldus Lavrov op een persconferentie.

mass-grave-ukraine-4-400x300.jpg

Vorige week werden meerdere massagraven ontdekt vol afgeslachte burgers en voorstanders van onafhankelijkheid. De burgers zijn vermoord door strijders van de Nationale Garde die in het dorp Nyzhnia Krynka nabij Donetsk verbleven. Dit wordt door Kiev ontkend, er waren wel andere Oekraïner eenheden volgens Kiev.

Lavrov noemt de belofte van Kiev om een onafhankelijk onderzoek in te stellen zodra Kiev het gebied onder controle heeft hypocriet omdat “deze misdaden zijn begaan toen Oekraïner veiligheidsdiensten het gebied controleerden.

Bron: Global Research

Nederlandse Professor zegt sorry tegen Putin voor schuld geven MH17

Niews.nl 14-08-14

Professor Cees Hamelink van de Universiteit van Amsterdam schrijft een excuusbrief aan Poetin.

 

Geachte president Putin,

Hierbij willen wij namens enkele Nederlandse burgers onze excuses aanbieden voor deze regering en de media. De waarheid wordt verdraaid om ditmaal U en uw land in een slecht daglicht te zetten.

Machteloos moeten wij toezien hoe de westerse landen onder leiding van de VS Rusland beschuldigen van activiteiten waaraan zij zichzelf op grote schaal schuldig maken. Het stelselmatig meten met twee maten is afkeurenswaardig. In westerse landen moet voldoende bewijs op tafel liggen alvorens tot een veroordeling kan worden overgegaan. De veroordeling van U voor het plegen van zogenaamde misdaden zonder dat er onomstotelijk bewijs materiaal voor is, is een uiterst brutale en stuitende gang van zaken.

Lees verder....